Verzenden en retourneren

Verzending

Als je een order hebt geplaatst, wordt deze dezelfde of de volgende werkdag verwerkt. De pakketjes worden op werkdagen verzonden via PostNL en de levertijd is gemiddeld 1-2 werkdagen. De status van je bestelling kun je bekijken in je account. Hier kom je door op ‘Toon mijn klantenrekening’ te klikken bij jouw naam bovenaan de website. In de saleperiodes en rondom nationale feestdagen (zoals Nieuwjaarsdag, Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Koningsdag en Kerst) is het mogelijk dat de levertijd iets langer duurt dan gewoonlijk. 

Het verzenden van bestellingen met een verzendadres in Nederland kost altijd €3,50. Als het pakket naar een buitenlands adres binnen de EU gestuurd moet worden, dan kost dit €9,95. Helaas kunnen wij niet verzenden naar landen buiten de EU.

Gratis verzending van bestellingen vanaf €30,- 

Gratis verzending van bestellingen naar NL, België of Duitsland met een bestelwaarde vanaf €30,-. Wanneer de gehele bestelling wordt geretourneerd, zal het volledige aankoopbedrag worden teruggestort, zodra de retour is verwerkt door onze klantenservice.

Gratis retourneren

Heb je je bestelling ontvangen en ben je over 1 of meerdere artikelen niet tevreden? Bij ons kun je binnen 14 kalenderdagen vanuit Nederland, België of Duitsland kosteloos een bestelling retourneren, hetgeen ook van toepassing is op sale items. Om een retouraanvraag te doen volg je onderstaande stappen.

Let op: artikelen die geretourneerd worden, dienen te verkeren in originele staat. Verpakking, kaartjes en het materiaal hoort in goede orde (nieuwstaat) te zijn, anders kunnen wij het item niet accepteren voor een retournering. Zodra wij je retourpakket hebben ontvangen, zullen we deze in behandeling nemen. De verwerkingstijd is circa 5 werkdagen na ontvangst.

De verzendkosten van de retourzending zijn voor rekening van de klant.

Let op: het is momenteel niet mogelijk om artikelen om te ruilen. Artikelen kunnen alleen worden geretourneerd voor een terugstorting van het aankoopbedrag. Als je een andere maat, artikel of kleur wenst, dien je hiervoor zelf een nieuwe bestelling op onze webshop te plaatsen

Stappen om een product voor retour aan te melden

  1. Ga naar de sectie "Bestelgeschiedenis" van je account.
  2. Kies de bestelling waarvoor je een item wilt retourneren.
  3. Selecteer producten die je wilt retourneren door de checkbox naast de na(a)m(en) aan te vinken.
  4. Klik vervolgens op "Retourbon aanmaken" en het verzoek wordt verzonden naar de klantenservice van Addmorestyle
  5. Na akkoord door Addmorestyle ontvang je een retourbon en kan het product verzonden worden